Annons
Nyheter

"Fredlig väg" ur Venezuelas kris

I Venezuela har regeringen och oppositionen kommit överens om att försöka lösa den ekonomiska och politiska krisen i landet på ett "fredligt och demokratiskt" sätt, i de samtal som förs med stöd av Vatikanen. President Nicolás Maduro är hårt kritiserad i landet, där oppositionen kontrollerar parlamentet.(TT)
Publicerad 13 november 2016

I Venezuela har regeringen och oppositionen kommit överens om att försöka lösa den ekonomiska och politiska krisen i landet på ett "fredligt och demokratiskt" sätt, i de samtal som förs med stöd av Vatikanen.

President Nicolás Maduro är hårt kritiserad i landet, där oppositionen kontrollerar parlamentet. Ekonomin är i fritt fall, mycket till följd av lågt oljepris, och folk saknar basvaror som mat och mediciner.

Annons

Oppositionen har försökt att få till en folkomröstning för att avsätta Maduro, och den har också hotat att ställa honom inför riksrätt för brott mot grundlagen. Presidenten har svarat med att hota sina motståndare med fängelse.

Efter samtalsrundan säger nu de allierade till Maduro att man kan överväga att landet kan ta emot mat och mediciner från utländska givare. De ska också arbeta med att utse nya ledamöter till valmyndigheten, som enligt oppositionen tidigare gynnat presidenten.

Parterna har enats om att fortsätta samtalen den 6 december.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons