Annons
Nyheter

Linde om brexit: Inte kört - men svårt

Alla veckor är ödesveckor när EU och Storbritannien febrilt söker en uppgörelse om brexit, med snart bara fyra månader kvar till det brittiska utträdet ur EU. - Det är inte kört, men det är svårt, säger EU-minister Ann Linde (S) i Bryssel.(TT)
Publicerad 12 november 2018

Från brexitfronten hördes inget nytt när de 27 kvarstannande EU-ländernas brexitansvariga ministrar träffade chefsförhandlaren Michel Barnier i Bryssel på måndagen.

””

Enligt EU-ministern har framsteg gjorts, även om hon inte vill gå in på några detaljer. Gränsproblematiken mellan Irland och Nordirland återstår dock att reda ut.

””
Annons

May i regeringsmöte

Varje dag är just nu viktig i sökandet efter en uppgörelse. På tisdagen ska Barnier informera EU-kommissionen om läget i förhandlingarna. I London väntas under tiden premiärminister Theresa May samla sin regering till sammanträde.

””

Men om någon lösning är i sikte vågar han knappt sia om.

””

Pressad premiärminister

Medan de 27 kvarstannande EU-länderna fortsatt är eniga i sin syn på hur förhandlingarna ska gå till och vilka villkor som ställs ser det betydligt mer spretigt ut på brittiskt håll.

May ansätts hårt såväl inom regeringen och det egna Tory-partiet som från oppositionen i Labour.

Avhoppade Tory-ministrar som Boris Johnson och Justine Greening kritiserar skarpt tanken på att låta Storbritannien tillfälligt kvarstå i EU:s tullunion i väntan på en annan framtida lösning.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons