Annons
Nyheter

Försvunnen student hittad död

En 28-årig italiensk student som försvann i slutet av januari i Kairo har hittats död i utkanten av den egyptiska huvudstaden, bekräftar Italiens utrikesdepartement. Kroppen bär spår av tortyr, enligt den egyptiske åklagare Ahmed Nagy.(TT)
Publicerad 4 februari 2016

En 28-årig italiensk student som försvann i slutet av januari i Kairo har hittats död i utkanten av den egyptiska huvudstaden, bekräftar Italiens utrikesdepartement.

Kroppen bär spår av tortyr, enligt den egyptiske åklagare Ahmed Nagy. Sticksår, cigarettbrännmärken och blåmärken efter slag ska ha funnits på 28-åringen, som hittades halvnaken vid sidan av en väg.

Annons

Italienska UD har kallat upp den egyptiska ambassadören och krävt att en gemensam utredning inleds. Enligt ett uttalande från departementet lovar ambassadören att Egypten ska samarbeta fullt ut för att hitta de ansvariga.

Giulio Regeni försvann den 25 januari, på årsdagen av den egyptiska revolten 2011, efter att han lämnat sitt hem för att möta en kompis på stan, enligt en vän. Han studerade på Cambridgeuniversitetet i Storbritannien och forskade om fackföreningar i Egypten efter diktatorn Hosni Mubaraks fall.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons