Annons
Nyheter

Attack mot flyktingläger fördöms

USA och EU fördömer flyganfallet mot ett flyktingläger i Syrien. Både den syriska och ryska militären förnekar att man låg bakom bombningarna där minst 28 civila dog, bland dem kvinnor och barn. FN kräver en omedelbar utredning av flyganfallet i torsdags mot flyktinglägret i byn al-Kammouna.(TT)
Publicerad 6 maj 2016

FN kräver en omedelbar utredning av flyganfallet i torsdags mot flyktinglägret i byn al-Kammouna.

””

FN:s kommissionär för mänskliga rättigheter, Zeid Ra'ad al-Hussein, sade att lägrets tält var väl synliga från luften och att det var "extremt osannolikt" att angreppet var ett misstag.

Annons

Tusentals syrier har flytt undan den senaste tidens strider i den norra delen av Aleppo-provinsen och läger för flyktingarna har satts upp längs gränsen till Turkiet.

Luftanfallen kom efter en tid av intensiva diplomatiska ansträngningar för att få ett slut på stridigheterna i landet. En två dagars vapenvila har förhandlats fram för Aleppo. Men söder om staden dödades över 70 människor i strider om en strategiskt viktig by, uppger Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som rapporterar om striderna från Storbritannien.

Enligt SOHR har rebeller, bland annat från al-Qaida-kopplade Nusrafronten, intagit byn Khan Touman från regeringsstyrkor. Byn ligger i närheten av den viktiga vägen mellan Damaskus och Aleppo.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons