Annons
Nyheter

Flyende civila döda i korseld i Mosul

Tiotals döda civila som träffats av eldgivning under försök av fly från områden som fortfarande kontrolleras av terrorgruppen IS i Iraks näst största stad Mosul ligger på en gata nära stridslinjen med de irakiska styrkorna. Bland de döda finns både män, kvinnor och barn.(TT)
Publicerad 3 juni 2017

Tiotals döda civila som träffats av eldgivning under försök av fly från områden som fortfarande kontrolleras av terrorgruppen IS i Iraks näst största stad Mosul ligger på en gata nära stridslinjen med de irakiska styrkorna.

Bland de döda finns både män, kvinnor och barn. Väskor och andra tillhörigheter ligger spridda längs gatan, rapporterar ett tv-team från Reuters.

Annons

De civila dödades på en gata i Zanjilidistriktet i västra Mosul, ett av tre distrikt som ännu hålls av IS. Hundratals andra lyckades fly till regeringssidans soldater, en del skadade och andra bärande på filtar med döda kroppar.

Irakiska regeringsstyrkor, kurdiska peshmergasoldater och shiamiliser har stridit mot IS i området sedan i mitten av oktober i fjol, med flygunderstöd av den USA-ledda alliansen.

IS tog över Mosul i juni 2014.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons