Annons
Nyheter

Två döda efter skottdåd i Jerusalem

Två människor dödades och sex skadades i samband med ett skottdåd i Jerusalem på söndagen, rapporterar den israeliska tidningen Haaretz. Den misstänkte gärningsmannen sköts ihjäl av polisen efter en kort biljakt.(TT)
Publicerad 9 oktober 2016

Två människor dödades och sex skadades i samband med ett skottdåd i Jerusalem på söndagen, rapporterar den israeliska tidningen Haaretz. Den misstänkte gärningsmannen sköts ihjäl av polisen efter en kort biljakt.

Den första skjutningen, en så kallad drive-by-attack, inträffade vid spårvagnshållplatsen Ammunition Hill. Två personer skadades, en av dem allvarligt. Därefter sköts en person på en gata i närheten, och två poliser i området Sheik Jarrah, dit gärningsmannen tagit sin tillflykt. Ytterligare tre personer fick splitterskador.

Annons

Den palestinska islamiströrelsen Hamas hyllade attacken, som man beskrev som ett "naturligt svar på ockupationens brott".

Hållplatsen Ammunition Hill ligger i närheten av ett polishögkvarter. Förra året blev en amerikansk medborgare knivhuggen av en palestinsk man på samma plats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons