Annons
Nyheter

Flera döda vid attack i Mali

Tre maliska soldater och tretton angripare, misstänkta terrorister, har dödats vid en attack mot en militär anläggning i centrala Mali. Det var när trupperna slog tillbaka mot en terrorattack tidigt på morgonen i staden Boni som soldaterna dödades, meddelar försvarsdepartementet.(TT)
Publicerad 9 juni 2018

Tre maliska soldater och tretton angripare, misstänkta terrorister, har dödats vid en attack mot en militär anläggning i centrala Mali.

Det var när trupperna slog tillbaka mot en terrorattack tidigt på morgonen i staden Boni som soldaterna dödades, meddelar försvarsdepartementet. Vapen och ammunition beslagtogs från angriparna.

Annons

Boende i Boni berättar om helikoptrar som cirklat över samhället, men på eftermiddagen var lugnet återställt.

Trots att Malis regering slutit ett fredsavtal med beväpnade extremister i landet, fortsätter jihadister att vara aktiva och stora delar av Mali anses som laglöst land. Sedan 2015 har attackerna fokuserat på centrala och södra Mali, och spridits in i Burkina Faso och Niger.

Sverige har deltagit i en FN-insats i Mali sedan 2014 med en styrka på omkring 300 personer. Svenskarna är stationerade i norra Mali, utanför staden Timbuktu.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons