Annons
Nyheter

Flera civila dödade i flygangrepp i Syrien

Minst tolv civila har dödats i ett flygangrepp i provinsen al-Hasakah i nordöstra Syrien. Flera barn omkom i attacken, som utfördes av den USA-ledda allians som bekämpar terrorrörelsen IS, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet som bevakar kriget från Storbritannien.(TT)
Publicerad 2 juni 2018

Minst tolv civila har dödats i ett flygangrepp i provinsen al-Hasakah i nordöstra Syrien. Flera barn omkom i attacken, som utfördes av den USA-ledda allians som bekämpar terrorrörelsen IS, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet som bevakar kriget från Storbritannien.

I torsdags kom uppgifter om att åtta civila dödats i alliansens flygangrepp i provinsen Dayr al-Zawr, söder om al-Hasakah.

Annons

Alliansen har uppgett att dess flygangrepp i Syrien och Irak skördat totalt 892 civila liv sedan bombningarna inleddes för snart fyra år sedan.

Men Airwars, en oberoende organisation som dokumenterar flygräder och artilleriattacker i Irak och Syrien, anger ett långt högre antal civila dödsoffer. Omkring 6 250 civila har dödats i den USA-ledda alliansens krig mot IS och andra extremistgrupper, enligt organisationen.

IS har förlorat de största delarna av sitt självutnämnda kalifat i Syrien och Irak. I dag har jihadistgruppen kontroll över mindre än tre procent av Syrien.

Över 350 000 människor har dödats i Syriens inbördeskrig sedan det bröt ut 2011.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons