Annons
Nyheter

Hård kamp om partiledarpost

Alltfler ger sig nu in i kampen om vem som ska bli premiärminister efter David Cameron. Det måste bli en kandidat som röstade för att Storbritannien skulle lämna EU, säger Michael Gove, en av de fem kandidaterna, som nu lanserar sin kampanj.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

En rad valda politiker och andra företrädare för konservativa Tories börjar nu säga sitt om partiets framtid efter EU-omröstningen och vem som ska eller inte ska bli ny premiärminister.

I sitt lanseringstal sade Michael Gove, som i går överraskande meddelade att han kandiderar, att partiet borde välja någon som företräder exit-sidan. Han lovade att om han blev vald skulle han anslå stora summor till sjukvården och att landet skulle välja att stå utanför EU:s inre marknad och därmed ha full kontroll över immigrationen.

Annons

Inrikesminister Theresa May, som pekas ut som den nu stora favoriten, har samlat stöd av ett drygt tiotal andra ministrar. I går meddelade Daily Mail att även den vill se May som ny partiledare och premiärminister.

””

Han tror att tiden fram till avgörandet i september kommer att bli avgörande.

””

Samtliga fem kandidater försöker nu vinna så mycket stöd de kan inför tisdagen. Då sker en första omröstning i partiets parlamentsgrupp, då en av kandidaterna ska sorteras ut.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons