Annons
Nyheter

Fler frihetsberövanden i Istanbul

Turkisk polis har frihetsberövat ytterligare elva personer som misstänks tillhöra en IS-cell i Istanbul med koppling till terrorattentatet på Istanbuls flygplats Atatürk då tre självmordsbombare gick till attack, rapporterar medieföretaget Haberturk.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

Turkisk polis har frihetsberövat ytterligare elva personer som misstänks tillhöra en IS-cell i Istanbul med koppling till terrorattentatet på Istanbuls flygplats Atatürk då tre självmordsbombare gick till attack, rapporterar medieföretaget Haberturk.

Enligt lokala medier ska ett drygt trettiotal personer ha häktats misstänkta för inblandning i terrordådet.

Annons

Ingen terrororganisation har hittills tagit på sig dådet men turkiska myndigheter har pekat ut IS som ansvariga. En ledande turkisk företrädare har pekat ut gärningsmännen som en medborgare i Ryssland, den andre i Uzbekistan och den tredje i Kirgizistan. Ett av männens pass hittades i en lägenhet de tre hyrde i stadsdelen Fatih i Istanbul.

Enligt nya uppgifter hade självmordsbombarna planer på att ta gisslan på flygplatsen innan de utförde attacken, skriver den regeringsvänliga tidningen Daily Sabah.

Hittills är 44 personer rapporterade döda och fler än 200 skadade efter attacken.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons