Annons
Nyheter

Fängslad Lula leder stort i opinionen

Han må ha suttit bakom lås och bom sedan i mitten av april. Men det hindrar inte att Brasiliens ex-president Luiz Inácio "Lula" da Silva leder stort i opinionen inför presidentvalet i oktober.(TT)
Publicerad 10 juni 2018

Han må ha suttit bakom lås och bom sedan i mitten av april. Men det hindrar inte att Brasiliens ex-president Luiz Inácio "Lula" da Silva leder stort i opinionen inför presidentvalet i oktober.

En opinionsundersökning från institutet Datafolha med 2 824 svarande visar att den 72-årige vänsterpolitikern, som var president 2003-2010, har 30 procent av väljarna bakom sig. 21 procent är osäkra medan ultrahögerkandidaten Jair Bolsonaro har 17 procent och miljöpolitikern Marina Silva 10 procent.

Annons

Lula da Silva avtjänar ett tolvårigt fängelsestraff för korruption, men säger att domen är helt politiskt motiverad. Arbetarpartiet uttalade på fredagen sitt fulla stöd för Lula som presidentkandidat, men en lag i Brasilien förbjuder personer med en dom fastställd i andra instans att kandidera till förtroendevalda poster.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons