Annons
Nyheter

EU lägger fram utvidgningsrapport

Turkiet står i centrum för intresset när EU-kommissionen i dag presenterar sin årliga rapport om läget i kandidatländerna. Tung kritik väntas mot turkiska myndigheters behandling av oberoende massmedier och den politiska oppositionen.(TT)
Publicerad 10 november 2015

Turkiet står i centrum för intresset när EU-kommissionen i dag presenterar sin årliga rapport om läget i kandidatländerna.

Tung kritik väntas mot turkiska myndigheters behandling av oberoende massmedier och den politiska oppositionen. Kritiken är extra känslig med tanke på den gemensamma handlingsplan för att bemöta flyktingkrisen som EU hoppas få Turkiet att gå med på.

Annons

Rapporten brukar komma betydligt tidigare under hösten, men har i år försenats kraftigt - något som allehanda bedömare förklarat dels med EU:s ovilja att stöta sig med Ankara, dels med att EU inte velat påverka det turkiska parlamentsval som hölls den 1 november.

Rapporten presenteras av EU:s utvidgningskommissionär Johannes Hahn inför EU-parlamentets utrikesutskott klockan 9 på morgonen. Utöver Turkiet omfattas även Serbien, Montenegro, Albanien, Makedonien, Kosovo och Bosnien-Hercegovina av rapporten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons