Annons
Nyheter

Elbilar till brittiska ministrar

Brittiska ministrar ska föregå med gott exempel och kunna färdas avgasfritt. Som del i en stor miljöbilssatsning ska över 100 laddbara fordon köpas in till regeringens bilflotta. De flesta av bilarna ska användas för att transportera vanlig statlig personal och utrustning.(TT)
Publicerad 11 mars 2015

De flesta av bilarna ska användas för att transportera vanlig statlig personal och utrustning. Men fyra av dem viks för The Government Car Service, som håller i bilparken för Storbritanniens ministrar, framgår av ett pressmeddelande från transportdepartementet i London.

Vilka modeller det är frågan om är oklart, men Nissan Leaf nämns som exempel. Nissan är ju japanskt, men elbilen Leaf byggs även i Storbritannien.

Annons

Brittiska ministrar brukar föredra lyxigare varianter av inhemska märken. Problemet är att exempelvis Jaguar ännu inte har några renodlade elbilar i sin modellflora.

Kanske kan regeringsledamöterna sätta upp filmagenten James Bonds favorit Aston Martin på önskelistan. Det anrika brittiska märket har fått stor uppmärksamhet på årets bilmässa i Genève med elprototypen DBX.

"Satsningen på eldrift för statliga fordon är rätt för både miljön och skattebetalarna, eftersom driftkostnaderna är mycket lägre och utsläppen är nära noll", förklarar vice finansminister Danny Alexander (Liberaldemokraterna).

TT

Annons
Annons
Annons
Annons