Annons
Nyheter

Egyptiska armén: Nära 50 islamister dödade

Egyptens armé uppger i ett uttalande att man dödat 46 misstänkta militanta islamister i sammandrabbningar på den oroliga Sinaihalvön, där militären strider mot IS-anhängare. Islamisterna ska ha dödats i de västra och centrala delarna av Sinai, men armén har inte specificerat när striderna ägde rum.(TT)
Publicerad 11 mars 2019

Egyptens armé uppger i ett uttalande att man dödat 46 misstänkta militanta islamister i sammandrabbningar på den oroliga Sinaihalvön, där militären strider mot IS-anhängare.

Islamisterna ska ha dödats i de västra och centrala delarna av Sinai, men armén har inte specificerat när striderna ägde rum. Ytterligare 100 "kriminella, efterlysta och misstänkta" personer har gripits, står det i uttalandet.

Annons

Samtidigt ska tre egyptiska soldater ha dödats.

Sinaihalvön är skådeplats för ett jihadistiskt uppror lett av IS som tog sin början när den islamistiske presidenten Muhammed Mursi avsattes av militären 2013.

Egyptens militär inledde i februari 2018 en offensiv mot de militanta grupperna i norra Sinai och Libyska öknen. Militären uppger att totalt 600 militanta jihadister och 40 soldater dött i stridigheter sedan dess, men det saknas siffror från oberoende parter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons