Annons
Nyheter

Domstol som gav Morales grönt ljus nedbränd

En domstolsbyggnad i storstaden Santa Cruz i Bolivia har bränts ned under protester mot domstolens kontroversiella beslut i förra veckan att ge grönt ljus för president Evo Morales att kandidera i primärvalet i januari. Studenter inledde fredliga protester som sedan urartade i vandalism.(TT)
Publicerad 12 december 2018

En domstolsbyggnad i storstaden Santa Cruz i Bolivia har bränts ned under protester mot domstolens kontroversiella beslut i förra veckan att ge grönt ljus för president Evo Morales att kandidera i primärvalet i januari.

Studenter inledde fredliga protester som sedan urartade i vandalism. Regeringen beskyller oppositionen för brandattacken medan oppositionen i sin tur säger att den utfördes av kriminella som infiltrerat demonstrationen.

Annons

Oppositionen anser att beslutet att Morales ska få ställa upp för en fjärde mandatperiod strider mot grundlagen.

I en folkomröstning 2016 röstade landet mot förslaget om en grundlagsändring som skulle möjliggöra för Morales, som blev president första gången i december 2005, att ställa upp. Det ledande partiet, socialistiska MAS, har dock avfärdat resultatet och enligt Morales själv är det hans rättighet att ställa upp i ytterligare ett val.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons