Annons
Nyheter

Demonstranter vill stänga gränserna

I dag kommer det att hållas demonstrationer både för och emot öppna gränser i finländska Torneå vid gränsen mot Sverige. Även i Malmö planeras en demonstration under parollen "Nu stänger vi Sveriges gränser".(TT)
Publicerad 3 oktober 2015

Över 800 personer ska, enligt ett evenemang skapat på Facebook, demonstrera i Torneå mot att asylsökande söker skydd i Finland och kräva att flyktingarna avvisas vid gränsen.

Sammanfaller med kris

Annons

En av deras huvudtalare, Tuuka Kuru, säger till SVT Norrbotten, att det kommer alldeles för många flyktingar till Finland.

””

Välkomnar flyktingar

De som förespråkar stängda gränser kommer att mötas av motdemonstranter som, enligt det för ändamålet skapade Facebook-evenemanget, säger sig vara "trötta på den rasistiska och trångsynta bild av Tornedalen som 'Stäng gränsen'-demonstrationen har skapat."

””

I Facebook-gruppen "Nu stänger vi Sveriges gränser" har drygt 2 000 personer anmält intresse för att delta i en demonstration "vid alla vägar som gränsar till Sverige". Deras plan är att skapa långa bilköer och stoppa tåg kring Malmö i protest mot det de kallar "den okontrollerade flyktingstömmen".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons