Annons
Nyheter

Dansk kvinna misstänkt för miljonsvindleri

En dansk 64-årig kvinna misstänks ha lurat till sig minst 111 miljoner danska kronor från Socialstyrelsen och sedan investerat pengarna i mark och hus i Sydafrika, rapporterar Ekstra Bladet.(TT)
Publicerad 11 oktober 2018

En dansk 64-årig kvinna misstänks ha lurat till sig minst 111 miljoner danska kronor från Socialstyrelsen och sedan investerat pengarna i mark och hus i Sydafrika, rapporterar Ekstra Bladet.

Kvinnan arbetade på den danska Socialstyrelsen i 40 år och hade ansvar för pengar som bland annat skulle gå till missbrukare och utsatta. Hon ska i stället ha överfört pengar till sig själv, enligt loggfiler från olika konton, och med hjälp av sin son investerat i stora landområden - däribland en safariresort i närheten av Krugerparken. Ett av kontona som pengarna överfördes till fanns hos Danske Bank. Banken har inte velat kommentera transaktionerna.

Annons

Kvinnan är nu misstänkt för svindleri och har även efterlysts. Enligt Ekstra Bladet går misstankarna tillbaka till åtminstone 2006 då kvinnan började besöka Sydafrika.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons