Annons
Nyheter

SOHR: IS återtar stad i östra Syrien

IS har utfört minst tio självmordsdåd i en massiv attack mot den syriska staden Albu Kamal, nära gränsen till Irak. Delar av staden har återtagits av jihadisterna, enligt SOHR.(TT)
Publicerad 8 juni 2018

Minst 25 soldater från regeringsstyrkorna och deras allierade har dödats i attacken som är en av de större i år från IS sida, rapporterar Londonbaserade oppositionella syriska människorättsobservatoriet, SOHR.

””

Gränsstaden Albu Kamal, i provinsen Deir Ezzor i öst, ligger i det område som utgjorde hjärtat i IS självutnämnda kalifat, och återtogs av regeringsvänliga styrkor i fjol.

Annons

Sent på torsdagskvällen dödades minst 44 civila - varav sex barn - i flyganfall mot bostadsområden i Zardana i Idlib. Under natten fördes en stadig ström av skadade till det lokala sjukhuset, däribland kvinnor, äldre, barn och räddningsarbetare, rapporterar AFP:s korrespondent på platsen. Dödstalen stiger i takt med att offer grävs fram.

Flyganfallen genomfördes av Ryssland tillsammans med den syriska regeringen, bedömer SOHR. Rysslands försvarsministerium avfärdar dock anklagelserna och säger att de saknar verklighetsförankring, enligt nyhetsbyrån Tass.

Zardana kontrolleras till stor del av islamistiska rebeller.

Mer än 350 000 bedöms ha dödats i kriget i Syrien sedan det startade 2011.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons