Annons
Nyheter

Storbritannien får stöd mot Ryssland

Storbritannien får stöd av flera länder när Ryssland pekas ut för att ligga bakom för nervgiftsattacken i Salisbury tidigare i år. Landets säkerhetsminister Ben Wallace säger att den ryske presidenten är ytterst ansvarig.(TT)
Publicerad 6 september 2018

Frankrike, Kanada, Tyskland och USA säger i ett gemensamt uttalande att de har fullt förtroende för Storbritanniens bedömning om att de två misstänkta är agenter vid den ryska militära underrättelsetjänsten GRU och att attacken med största sannolikhet godkändes på hög regeringsnivå, skriver flera medier.

Under torsdagen togs frågan upp i FN:s säkerhetsråd. Storbritannien pekade återigen ut Ryssland för attacken med nervgiftet Novitjok. Men Rysslands FN-ambassadör Vasilij Nebenzija slog ifrån sig och sade att Ryssland "aldrig har utvecklat, aldrig har producerat och aldrig har lagrat" Novitjok, rapporterar Sky News.

Annons

Ytterst ansvarig

Tidigare under dagen sade Storbritanniens säkerhetsminister Ben Wallace att Vladimir Putin är ytterst ansvarig för försöket att förgifta ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter.

””
””

Förnekar kategoriskt

Ryssland har från första början förnekat all inblandning i nervgiftsattacken i Salisbury och avfärdar Wallaces påståenden, anligt nyhetsbyrån AFP.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons