Annons
Nyheter

Borgmästare skjuten på Filippinerna

Två dagar innan valkampanjen för de allmänna valen i Filippinerna i maj sköts en borgmästare i Bongao i södra Filippinerna i ett bakhåll. Borgmästaren Jasper Que sköts av en man på motorcykel när han var nere i hamnen under morgonen med sina två livvakter, uppger polisen.(TT)
Publicerad 7 februari 2016

Två dagar innan valkampanjen för de allmänna valen i Filippinerna i maj sköts en borgmästare i Bongao i södra Filippinerna i ett bakhåll.

Borgmästaren Jasper Que sköts av en man på motorcykel när han var nere i hamnen under morgonen med sina två livvakter, uppger polisen. Gärningsmannen försvann från platsen, och borgmästaren som skadades i armen, benet och baken, fördes till sjukhus för vård.

Annons

Borgmästaren tillhör president Benigno Aquinos Liberala parti, men han ställer inte upp för omval. I stället ska en släkting ställa upp för att efterträda honom. Det är oklart om skjutningen är kopplad till de kommande valen, men valrörelser i Filippinerna är vanligtvis kantade av våld orsakat av politisk rivalitet. År 2010 blev 179 människor dödade eller skadade i attacker som var relaterade till valet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons