Annons
Nyheter

Biden och Sanders leder i Iowa

Blir det 76-årige Joe Biden eller 77-årige Bernie Sanders som får utmana Donald Trump, 72, om presidentposten i USA? Det är i alla fall de två förstnämnda herrarna som är populärast i Iowa hittills, enligt en opinionsmätning för bland andra The Des Moines Register och CNN.(TT)
Publicerad 10 mars 2019

Blir det 76-årige Joe Biden eller 77-årige Bernie Sanders som får utmana Donald Trump, 72, om presidentposten i USA? Det är i alla fall de två förstnämnda herrarna som är populärast i Iowa hittills, enligt en opinionsmätning för bland andra The Des Moines Register och CNN.

Delstaten Iowa brukar inleda primärvalssäsongen i USA, och denna mätning har ofta prickat ganska rätt när det gäller presidentaspiranters popularitet.

Annons

Biden har inte ens sagt om han ställer upp eller inte, men får ändå 27 procent i enkäten bland troliga primärvalsröstande inom Demokraterna. Sanders ligger på 25 procent.

Sedan är det några snäpp ned till trean Elizabeth Warren, 9 procent, och fyran Kamala Harris, 7 procent, senatorer från Massachusetts respektive Kalifornien. De är dock ännu relativt okända jämfört med den tidigare vicepresidenten Biden och vänsterprofilen Sanders.

Primärvalen inleds i början på nästa år, medan presidentvalet är i november 2020.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons