Annons
Nyheter

Jemenitisk milis anklagas för barnvåldtäkt

Barn så unga som åtta år gamla har våldtagits av milismän tillhörande islamistiska Islah i Jemen, uppger Amnesty. Enligt människorättsorganisationen finns bevis på att minst fyra pojkar i åldrarna åtta till sexton år har våldtagits eller utsatts för sexuella övergrepp.(TT)
Publicerad 11 mars 2019

Enligt människorättsorganisationen finns bevis på att minst fyra pojkar i åldrarna åtta till sexton år har våldtagits eller utsatts för sexuella övergrepp.

De fyra pojkarnas familjer har anmält övergreppen som inträffat under de senaste åtta månaderna, men de uppger att myndigheterna inte vidtagit några åtgärder.

””
””
Annons

Sexuella övergrepp straffas med döden enligt jemenitisk lag. Och flera män har avrättats under senare år efter att ha begått övergrepp mot barn.

Det jemenitiska islamistpartiet Islah har historiska band till Muslimska brödraskapet och till Saudiarabien.

Jemen plågas sedan 2014 av en våldsam konflikt mellan de shiitiska Huthirebellerna och president Abd Rabbu Mansur Hadis styrkor. En saudiskledd allians gick in i kriget i mars 2015, till stöd för regeringssidan.

Runt 100 000 människor, majoriteten civila, har dödats och fler än 60 000 skadats sedan dess, enligt världshälsoorganisationen WHO.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons