Annons
Nyheter

Attentat mot tidigare Sinn Féin-ledares hem

En sprängladdning har kastats mot den tidigare Sinn Féin-ledaren Gerry Adams bostad i Belfast i Nordirland. Ingen skadades, men två av Adams barnbarn befann sig på garageuppfarten bara tio minuter före attentatet, säger Adams.(TT)
Publicerad 14 juli 2018

En sprängladdning har kastats mot den tidigare Sinn Féin-ledaren Gerry Adams bostad i Belfast i Nordirland. Ingen skadades, men två av Adams barnbarn befann sig på garageuppfarten bara tio minuter före attentatet, säger Adams.

Ytterligare en sprängladdning kastades mot Sinn Féin-medlemmen Bobby Storeys hem. Polisen uppger att det i båda fallen rör sig om fyrverkeriliknande föremål som kan orsaka stor skada.

Annons

Attackerna i Belfast kommer efter flera dagars oroligheter i Nordirlands näst största stad Londonderry, något som irländska nationalister anklagas för av polisen. Gerry Adams säger att attacken mot hans hem "kan ha en koppling till vad som händer i Derry", med syftning på Londonderry.

Det finns fortfarande flera separatistgrupper som betraktar Adams och Sinn Féin som förrädare efter det nordirländska fredsavtalet 1998.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons