Annons
Nyheter

Allvarlig Trump besökte Las Vegas

Det var en sammanbiten amerikansk president som besökte Las Vegas, platsen för landets värsta masskjutning i modern historia. - Amerika är verkligen en nation i sorg, säger Donald Trump.(TT)
Publicerad 5 oktober 2017

Efter att regeringsplanet Air Force One landat i Las Vegas möttes presidenten och hans hustru Melania Trump av Las Vegas borgmästare Carolyn Goodman och sheriff Joseph Lombardo i Clark County.

Presidentparet åkte sedan till sjukhuset University Medical Center för att träffa offer och familjer. På vägen dit passerade kortegen hotell Mandalay Bay varifrån skytten Stephen Paddock dödade 58 människor och skadade över 500.

Annons

"Oändlig sorg"

””
””

Trump höll en kort pressträff i sjukhusets lobby och berättade att han träffat "helt fantastiska människor" och bjudit in dem till Vita huset. En av patienterna som han träffade säger att han var "väldigt trevlig och omtänksam".

Trump hyllade läkarna och sjukvårdspersonalen.

Nästa anhalt, under presidentens fyra timmar långa besök, var högkvarteret för Las Vegas Metropolitan Police för ett möte med poliser och personal som deltog i helgens räddningsinsats.

Undvek vapenfrågor

””

Trump har en personlig koppling till Las Vegas där hans namn pryder ett hotell med stora bokstäver i guld. Han kampanjade mycket i delstaten Nevada inför presidentvalet och drog storpublik under kampanjmöten i staden.

Precis som i veckan undvek han att svara på frågor om skärpta vapenlagar efter masskjutningen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons