Annons
Nyheter

50 000 demonstrerade för demokratin

Omkring 50 000 demonstrerade i Warszawa på lördagen för att "försvara demokratin", en protest mot den nya konservativa regeringen som tillträdde för en månad sedan. Med den polska och Europeiska unionens flaggor skrek demonstranterna slagord som "Frihet, jämlikhet och demokrati".(TT)
Publicerad 12 december 2015

Omkring 50 000 demonstrerade i Warszawa på lördagen för att "försvara demokratin", en protest mot den nya konservativa regeringen som tillträdde för en månad sedan.

Med den polska och Europeiska unionens flaggor skrek demonstranterna slagord som "Frihet, jämlikhet och demokrati". Deltagarna sade också att de uppfattar sina grundläggande rättigheter som hotade.

Annons

Lag- och rättvisepartiet (PiS) vann valet i oktober efter åtta år i opposition och inte sparat någon tid för att ersätta cheferna för landets underrättelsetjänster.

Det euroskeptiska partiet har också planer på en översyn av statliga medier och nagelfar för närvarande författningsdomstolen.

PiS-stödda Andrzej Duda, som valdes i maj, må vara president och PiS-medlemmen Beata Szydlo premiärminister, men den oomstridde bossen i det polska populistpartiet är förre premiärministern Jaroslaw Kaczynski.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons