Annons
Nyheter

23 skjutna av småbarn i USA i år

Hittills i år har 23 personer skottskadats eller skjutits ihjäl av barn mellan ett och tre års ålder i USA, skriver The Washington Post. I de flesta fall (18) är det barnen själva som skadats och i nio av fallen avled barnen av skottskadorna.(TT)
Publicerad 2 maj 2016

Hittills i år har 23 personer skottskadats eller skjutits ihjäl av barn mellan ett och tre års ålder i USA, skriver The Washington Post. I de flesta fall (18) är det barnen själva som skadats och i nio av fallen avled barnen av skottskadorna.

Den dystra statistiken innebär en ökning av antalet fall jämfört med förra året, då det enligt tidningen i snitt inträffade ungefär en skjutning i veckan med små barn inblandade.

Annons

I två fall hittills i år har barn råkat skjuta ihjäl andra personer efter att ha hittat vapen. I förra veckan råkade en tvåårig pojke skjuta ihjäl sin mamma i Milwaukee. Tvååringen satt i baksätet av bilen och plockade upp en pistol som glidit iväg under förarstolen, där mamman satt och körde. I februari sköt en treårig pojke i Alabama ihjäl sin nioårige bror i ett annat uppmärksammat fall.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons