Annons
Nyheter

18-åring sköts ihjäl på Västbanken

En 18-årig palestinier sköts ihjäl på söndagen i sammanstötningar med israeliska soldater på Västbanken, uppger sjukhuskällor. Våldsamheterna har trappats upp i Jerusalem och på Västbanken den senaste tiden.(TT)
Publicerad 4 oktober 2015

En 18-årig palestinier sköts ihjäl på söndagen i sammanstötningar med israeliska soldater på Västbanken, uppger sjukhuskällor.

Våldsamheterna har trappats upp i Jerusalem och på Västbanken den senaste tiden. Natten till söndagen sköts en palestinier till döds av polis i Jerusalem efter att han knivskurit en israelisk tonåring. Bara ett halvt dygn tidigare dödades två män av en palestinier. Även den gärningsmannen, som beskrivs som militant islamist, dödades av polis.

Annons

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu beordrade på söndagen nya åtgärder för att få stopp på våldsamheterna. Hit hör bland annat en upptrappning av rivningarna av misstänkta terroristers bostäder, förstärkning av säkerhetsstyrkorna och tillträdesförbud i området kring al-Aqsamoskén i Jerusalem för anstiftare av oroligheter. Tidigare på söndagen bannlystes palestinier tillfälligt från Gamla stan i Jerusalem.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons