Annons
Nyheter

17-årig afghan dödad i Syrien

Den 17-årige afghanske medborgaren Mehdi Ahmadi har begravts i Teheran efter att ha stupat i strider i Syrien där han ingick i en Iranstöttad brigad, rapporterar den iranska nyhetsbyrån Tasnim. Han var en av ett 30-tal stridande som backas upp av Iran som stupat sedan slutet av november.(TT)
Publicerad 10 december 2015

Den 17-årige afghanske medborgaren Mehdi Ahmadi har begravts i Teheran efter att ha stupat i strider i Syrien där han ingick i en Iranstöttad brigad, rapporterar den iranska nyhetsbyrån Tasnim. Han var en av ett 30-tal stridande som backas upp av Iran som stupat sedan slutet av november.

Iran rekryterar frivilliga till Syrien bland afghanska flyktingar i landet. Med de nya dödsoffren har cirka 80 iranier, afghaner och pakistanier stupat i Syrien sedan början av oktober.

Annons

Det ökande antalet stupade i denna grupp beror på att de fått utökad roll vid frontlinjen, säger general Ali Jafari, som leder iranska revolutionsgardet.

Flera mycket höga befälhavare i gardet, som är rådgivare till syriska regeringsstyrkor och organiserar och tränar miliser som slåss på regimens sida, har också stupat i Syrien.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons