Annons
Nyheter

Zlatan vill ha direktplatsen till EM

Glad över för tre poäng. Men inte nöjd. Zlatan Ibrahimovic vill greja en svensk direktplats till EM-slutspelet i Frankrike. - Jag tror fortfarande på att vi kan ta andra platsen, sade han efter 2-0-segern mot Liechtenstein i Vaduz.(TT)
Publicerad 9 oktober 2015

Den svenske lagkaptenen kallade mötet med Liechtenstein på Rheinparkstadion för en måstematch. Seger var det enda som räknades - hur det såg ut spelade mindre roll.

Det var orden inför EM-kvalmatchen i Vaduz.

Annons

Hur det lät efter 2-0-segern?

””
””

"Måstematch"

Men anfallarens tankar stannar egentligen inte där.

Han vill längre än så.

Han vill ta en direktplats till EM-slutspelet i Frankrike.

Det var det enda som fanns i Ibrahimovics huvud när han kort stannade i den trånga korridoren för att summera matchen för de svenska medierna.

””

Skickade in tvåan

Det var en spelsugen Zlatan Ibrahimovic som hade rest till Liechtenstein. 34-åringen bjöd på läckra mottagningar, nätta framspelning och klev in hårt i duellerna.

Dessutom hittade han målet.

Efter att ha plockat ner Kim Källström långa boll skickade han in det avgörande 2-0-målet bakom hemmamålvakten Peter Jehle. En liten revansch efter att ha missat en straff under den första halvleken.

Annons

På måndag ska allt avgöras.

Men kan Zlatan Ibrahimovis spela avslutningen på Friends Arena?

Det var en fråga som han inte kunde ge något rakt svar på.

””

Någon fara för nästa match?

””

Desto större förhoppning har han om avslutningen. Ibrahimovic tror att Ryssland förlorar mot Montenegro, samtidigt som det blir tre nya poäng till Sverige. Resultat som i så fall innebär att Sverige tar hand om andraplatsen bakom gruppvinnaren Österrike.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons