Annons
Nyheter

Zlatan historisk på franska rivieran

Framspelare, målskytt - historisk. Zlatan Ibrahimovics två mål i 3-0-segern borta mot Nice innebär att han nu är Paris SG:s främste målskytt i Ligue 1. Den svenske landslagskaptenen slog till i 44:e minuten. Och han fick lite hjälp av en landsman.(TT)
Publicerad 4 december 2015

Den svenske landslagskaptenen slog till i 44:e minuten. Och han fick lite hjälp av en landsman. Zlatan Ibrahimovic hamnade i en löpduell med Niklas Hult. När Nice-spelaren hamnade på efterkälken tog han tag i armen - och Ibrahimovic föll i straffområdet.

Paris SG:s stjärna ville ha straff.

Annons

Domaren Antony Gautier höll med, och dessutom visade han det röda kortet för 25-årige Hult.

Från elva meter var sedan Zlatan Ibrahimovic lika kylig som vanligt. Straffen var hård, välplacerad till höger om målvakten Yoan Cardinale - och historisk.

2-0-målet var anfallarens 86:e ligamål för Parisklubben - och därmed passerade han den tidigare rekordinnehavaren Mustapha Dahleb och tog hand om toppositionen som klubbens bäste målskytt i ligaspelet.

17 minuter senare skickade Ibrahimovic distinkt in sitt 87:e vid den första stolpen.

Dessförinnan var Zlatan Ibrahimovic inblandad i Paris SG:s ledningsmål. 34-åringen drog sin motståndare, väggspelade med Blaise Matuidi och hittade sedan fram till den fristående Edinson Cavani vid den bortre stolpen.

PSG är överlägsen tabelletta i Ligue 1 med 45 inspelade poäng på 17 matcher. Tvåan Caen, som har en match mindre spelad, är 16 poäng efter storklubben.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons