Wolves slog ut Liverpool

Liverpool leder ligan och är i åttondelsfinal i Champions League, men något mer spel i FA-cupen väntar inte storklubben. Premier League-kollegan Wolverhampton vann mötet i tredje omgången hemma på Molineux Stadium med 2-1.(TT)
Publicerad 7 januari 2019

Liverpools manager Jürgen Klopp matchade en reservbetonad startelva och redan efter bara några minuter förlorade han en av de mest rutinerade i laget. Mittbacken Dejan Lovren tvingades byta på grund av skada, något som öppnade för Ki-Jana Hoever, inte ens 17 år fyllda.

Slarv av James Milner öppnade för Wolves 1-0-mål. Milner blev av med bollen, Diogo Jota spelade fram till Raúl Jiménez som prickade in ledningsmålet strax före halvtid.

Divock Origi kvitterade kort efter pausen men Ruben Neves gjorde 2-1 några minuter senare. Xherdan Shaqiri var ytterst nära 2-2 men hans frispark slog i stolpen.

Mohamed Salah och Roberto Firminio byttes in med 20 minuter kvar, men stjärnorna kunde inte rädda ett omspel åt Liverpool.

Den fjärde omgången bjuder bland annat på tungvikstmötet Arsenal-Manchester United.