Wingerli matchvinnare för Skellefteå

En lysande och fartfylld mittenperiod räckte. Med tre mål i den andra perioden vände Skellefteå underläget mot Örebro och vann till slut med 4-1. Stor matchhjälte blev lagets minste spelare, Andreas Wingerli.(TT)
Publicerad 20 oktober 2016

Ett stort jobb har han alltid gjort med sin suveräna skridskoåkning, nu kom också 19-åringens första mål och tre första poäng för säsongen.

Men det var inte bara Wingerli som var speedig den här matchen. Skellefteås tredje raka seger efter den tidigare förlustraden togs med hjälp av farten och en intensiv trafik framför motståndarmålet. Nu känner man igen fjolårets finallag igen.

””

Brage ersatte Hudacek

Det började annars bra för Örebro som låtit sin målvaktsfantom Julius Hudacek stanna kvar på hemmaplan, ersatt av Axel Brage.

Örebro är effektivt i powerplay och tog ledningen i den första perioden genom den kvicke och tekniske amerikanen Greg Squires som hann först på en retur från Skellefteås målvakt Joni Ortio.

Men sedan var det slutjublat för närkingarna.

Under resten av matchen handlade det bara om Skellefteå, som gjorde tre mål på lika många minuter i mitten av den andra perioden.

””

Tillsammans med sin juniorkompis Sebastian Ohlsson påminner han närmast om en duracellkanin som gör stor nytta med sitt jobb och sin speed. Efter 7.27 kom nu också säsongens första fullträff, en vacker sådan dessutom. Wingerli trampade helt enkelt runt Örebromålet och satte pucken säkert vid Brages högra stolpe.

””

Missade straff

2-1 gjordes efter 9.50 i numerärt överläge av Joakim Lindström. I vanlig ordning hade Jimmie Ericsson parkerat på sitt kontor framför Örebromålet och skymde Brage effektivt.

Rena bisvärmen av svartgula spelare var det även framför Örebromålvakten strax efteråt när Sebastian Aho utökade hemmaledningen till 3-1. Skellefteås överlägsenhet accentuerades av att Jesper Olofsson dessutom hann med att missa ett straffslag i mitten av den andra perioden.

Slutresultatet 4-1 fastställdes av Pontus Petterström i mitten av slutperioden.