Annons
Nyheter

Williams favorit i sommaridyllen

Mitt i grand slam-jakten är Serena Williams i Båstad för att ta sin andra titel på svensk mark. Hon försäkrar att vistelsen inte bara handlar om att koppla av i sommaridyllen. - Jag vill inte komma hit direkt från Wimbledon och förlora, säger hon.(TT)
Publicerad 14 juli 2015

Fyra dagar efter segern i Wimbledon, hennes 21:a grand slam-triumf, ska Serena Williams inleda Båstad-turneringen mot den belgiska kvalspelaren Ysaline Bonaventure.

Världsettan mot nummer 215 på rankingen.

””
””
Annons

Avkopplande vecka

Det är uppenbart att Serena Williams ser Båstad-turneringen som ett välkommet och lugnare avbrott i den vanliga tennishetsen. En WTA-turnering i litet format i en sommarort vid havet är ett ovanligt inslag i hennes täta program.

””

Den nu 33-åriga Williams vann i Båstad får två år sedan och är given favorit igen. Oavsett om den svenska sommarveckan även innebär avkoppling.

””

Viktig titel

Segern i Wimbledon var Williams fjärde raka i grand slam. Om hon även vinner US Open i månadsskiftet augusti-september blir hon den första sedan Steffi Graf 1988 att vinna alla de fyra stora turneringarna under samma år.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons