Nyheter

Liverpool tillbaka på vinnarspåret igen

En straff av Mohamed Salah. Det räckte för att, ett inte så glimrande, Liverpool skulle ta sig tillbaka på vinnarspåret igen i Premier League-fotbollen. I övrigt gjorde Chelsea vackra mål och West Ham-tonåringen Declan Rice sänkte Arsenal.(TT)
Publicerad 12 januari 2019

Säsongens första förlust i Premier League mot Manchester City, följt av respass och förlust i FA-cupen mot Wolverhampton.

Det var med andra ord ett Liverpool som var i behov av ett trendbrott borta mot Brighton.

Även om Liverpooloffensiven inte var lika glimrande och frejdig som den så ofta varit under hösten så fick serieledaren ändå det de sökte i form av en seger med 1-0.

Målet? Det kom på straff.

Brightontysken Pascal Gross hann inte med Mohamed Salah i straffområdet och drog ner Liverpoolstjärnan i den 50:e minuten. Salah tackade och tog emot när han själv förvaltade straffen och dundrade in matchens enda mål.

Rice hjälte

Arsenal åkte på en tung 0-1-förlust i Londonderbyt mot West Ham. Declan Rice blev hjälte med matchens enda mål i den andra halvleken.

19-åringen var nära att göra mål på nick redan i slutet av den första halvleken men skickade bollen strax utanför stolpen. Målet fixade han sedan i den 48:e minuten och Arsenal lyckades inte svara.

Tabellfemman, som vann sin förra match mot Fulham med 4-1, åkte därmed på sin andra ligaförlust på tre matcher.

I West Ham gjorde nyförvärvet Samir Nasri, med ett förflutet i Arsenal, en fin debut från start i sin nya Premier League-klubb.

Hårfagra brassar

Chelsea besegrade planenligt Newcastle med 2-1, och gjorde det i stil. Åtminstone om man ser till deras två mål som båda var tagna ur den högre skolan.

Först Pedros 1-0-chipp, som föranleddes av en klinisk crossboll från hårfagre mittbacken David Luiz.

Sedan var det en annan hårfager brasses tur. Willians 2-1-mål placerades in ur en svår vinkel i utkanterna av straffområdet och gav Chelsea segern.

TT