Annons
Nyheter

Weng håller ställningarna

Heidi Weng håller undan i Norgekampen mot storfavoriten Therese Johaug i längdskidornas finaltour i Kanada. Weng hängde med Johaug i lördagens jaktstart över en mil och vann dessutom spurten med en tiondel - som gav fem bonussekunder mer än sin tätkonkurrent.(TT)
Publicerad 5 mars 2016

Världscupsuveränen Johaug tog snabbt in de tolv sekunder som Weng ledde med inför jaktstarten i fristil i Quebec. Men hon lyckades aldrig skaka av sig sin lagkamrat.

””

Astrid Jacobsen Uhrenholdt och Maiken Caspersen Falla såg till att den norska dominansen är närmast totalt halvvägs in i världscupens tourfinal. Amerikanskan Jessica Diggins slog sig in som femma före ytterligare en norska, Ingvild Flugstad Östberg.

Annons

Bra skejtlopp

Stina Nilsson låg bäst till av svenskorna inför jaktstarten i kraft av sin sprintseger i fredags och hon kom in som sjua och tappade bara en placering. Fram till Weng är det dock 2.45.

””
””

Tänkte på tiden

Charlotte Kalla klättrade en placering till tionde och Ida Ingemarsdotter föll från åttonde till elfte plats. Kalla drog länge en liten klunga som uppstod.

””

Av de fyra loppen som återstår är det första en klassisk sprint. Sedan tar distanslopp över.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons