Washington ångar vidare med svenska mål

Washington tog sin sjunde seger i rad när man besegrade Winnipeg med 3-1 i NHL-ishockeyn. Nicklas Bäckström och Carl Hagelin gjorde varsitt mål. - Du drömmer alltid om att pucken ska landa på din klubba, och i dag gjorde den det, säger Hagelin till journalister efter matchen.(TT)
Publicerad 11 mars 2019

De regerande mästarna har fått fart under skridskorna under andra halvan av NHL-säsongen, och utökar med hemmasegern mot Winnipeg ledningen i Metropolitan Division.

1-0-målet sattes av Nicklas Bäckström, som fick gott om tid på sig att placera handledsskottet från några meter in från blålinjen i första perioden.

Blixtsnabbe Carl Hagelin stack på kontring i den andra perioden, och plockade upp en tjusig backhandslobb från Nic Dowd, och satte pucken mellan benskydden på målvakten.

””

Många utvisningar

Det var Hagelins andra mål för Washington sedan flytten från Los Angeles tidigare i år.

””

Washington fick tillbringa mycket tid i numerärt underläge med fem utvisningar, men klarade sig utan att släppa in något mål under tiden. Två av utvisningarna stod Carl Hagelin för, som annars har fått en roll där han hjälper till vid Washingtons boxplay.

””

"Bra för självförtroendet"

Nicklas Bäckström konstaterar att det var en tuff match.

””

Bäckström, Hagelin och målvakten Pheonix Copley utsågs till matchens bästa spelare, och just det defensiva arbetet var något som lyftes i eftermatchintervjuerna.