Annons
Nyheter

Wanne: "Ska visa att vi vill spela VM"

Hampus Wanne tog EM-silver under sin mästerskapsdebut. Nu längtar vänstersexan efter sitt första VM, men ska drömmen bli verklighet krävs det en uppryckning i kvalreturen mot Nederländerna. - Vi gjorde en riktig skitmatch där nere, säger 24-åringen.(TT)
Publicerad 12 juni 2018

Tysklandsproffset Hampus Wanne skräder inte orden när han får frågor om vad som hände i 's-Hertogenbosch i lördags när Sverige överraskande förlorade med 24-25 mot Nederländerna i den första matchen av två i VM-kvalet.

””

Nederländerna fick vittring

Annons

Allt kändes bra under uppladdningen, menar Wanne. Sverige kom dock helt fel in i matchen mot Nederländerna.

””

En förklaring kan vara att alla landslagsspelare kommer från långa säsonger, menar han. För Wanne och landslagskompisarna Jim Gottfridsson och Simon Jeppsson slutade klubbsäsongen med Flensburg-Handewitt med ligaguld i tyska Bundesliga.

””

Vänstersexan begick mästerskapsdebut när Sverige i vintras tog EM-silver i Kroatien. Nu vill han inte missa chansen att få spela VM i Tyskland och Danmark 2019, men då krävs det seger under onsdagskvällen mot Nederländerna i kvalreturen i Kristianstad arena. Att få spela returen på hemmaplan talar för Sverige, menar Wanne.

Fördel av hemmaplan

””

Sverige har endast missat två av 25 världsmästerskap. Island stoppade Sverige från VM-spel 2007 och 2013 var det Montenegro som var för svårt. Nederländerna har inte alls samma VM-rutin - landet har endast spelat ett världsmästerskap (1961).

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons