Annons
Nyheter

Wallén enda svensk kvar på Marstrand

Fyra svenska lag nådde åttondelsfinal i Match Cup Sweden i segling på Marstrand. Men endast Hans Wallén har nått kvartsfinal i den sista VM-deltävlingen i matchracing.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Fyra svenska lag nådde åttondelsfinal i Match Cup Sweden i segling på Marstrand. Men endast Hans Wallén har nått kvartsfinal i den sista VM-deltävlingen i matchracing.

För Walléns del krävdes det en prestation utöver det vanliga när åttondelsfinalen mot australiern Sam Gilmour återupptogs med ställningen 1,25-2 från onsdagen. För avancemang krävdes seger i fyra raka matcher - något som inget annat lag hade lyckats med tidigare under VM-säsongen.

Annons

"Det känns fantastiskt att komma tillbaks från det tuffa läget och det var nog många som hade räknat bort oss", säger 55-årige Wallén - som tog OS-silver i starbåt 1996 - i ett pressmeddelande.

I kvartsfinalen väntar VM-ledande Taylor Canfield, Amerikanska Jungfruöarna.

Däremot blev det förluster för Mattias Rahm (1-3 mot Iker Martinez, Spanien) och Johnie Berntsson (0-3 mot britten Ian Williams). Nicklas Dackhammar förlorade sin åttondelsfinal på onsdagen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons