Annons
Nyheter

von Eckermann tvåa i Top 10-finalen

Henrik von Eckermann var inte långt ifrån att bli förste svensk att ta hem Top 10-finalen där världens tio främsta hoppekipage gör upp. Men tillsammans med hästen Castello fick han nöja sig med en - inte så pjåkig - andraplats.(TT)
Publicerad 7 december 2018

Det var den yppersta hoppeliten som samlats för att göra upp i den prestigefyllda finalen i Genève. Peder Fredricson och Henrik von Eckermann bildade för första gången en svensk duo i startlistan med världens tio främsta ekipage.

Och det började bra för Fredricson på Christian K som var först ut av svenskarna, fyra i startfältet. Fram till näst sista hindret var ekipaget felfritt - men där föll främre bommen och det blev fyra fel.

Annons

Desto bättre gick det för von Eckermann på Castello. Duon klarade grundomgången utan fel och satte sig i ett bra läge inför omhoppningen.

Väl där imponerade de på nytt med ännu en felfri runda vilket räckte långt, men inte hela vägen. von Eckermann var mindre än en sekund långsammare än segraren, hemmanationens VM-hjälte Steve Guerdat, på andra plats.

””
””

Även Peder Fredricson var felfri i omhoppningen vilket gav en sjundeplats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons