Annons
Nyheter

VM-laget tar form i Falsterbo

Det svenska landslaget kommer till start i Falsterbo Horse Show med en ojämn säsong i Nations Cup bakom sig. Men med två månader kvar till VM finns fortfarande höga förhoppningar om att upprepa succén från EM i Göteborg.(TT)
Publicerad 12 juli 2018

Under fjolårets EM på hemmaplan i Göteborg blev det en bragdartad silvermedalj för det svenska hopplandslaget. Inför söndagens lagtävling i Falsterbo ligger Sverige dock enbart på sjätte plats i den sammanlagda Nations Cup-tabellen, och i den senaste deltävlingen i Rotterdam slutade Sverige allra sist.

””

Med tanke på att det är ett VM-år menar Ankercrona att en plats i Nations Cup-finalen i Barcelona endast är ett sekundärt mål.

””
Annons

Kamp om VM-platserna

Under säsongen har Ankercrona använt sig av flera olika ekipage, och vilka som kommer rida för Sverige i VM kommer att utannonseras den 30 juli. I Falsterbo har förbundskaptenen tagit ut kvintetten Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Douglas Lindelöw och Fredrik Jönsson.

””
””

All In på väg tillbaka

En av ryttarna som minsann inte saknar erfarenhet är EM-guldmedaljören Peder Fredricson, som nyligen klättrade till andra plats på världsrankingen. I nationshoppningen kommer han dock inte till start med guldhästen All In, som under våren återhämtat sig från en skada.

””

Även om det med två månader till VM fortfarande är svårt att sia om landslagets möjligheter så anser Fredricson att laget har bra chanser att upprepa succén från fjolårets EM.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons