Annons
Nyheter

VM-laddar med Victoria-stipendiet

De sju EM-medaljerna i fjol gav Sarah Sjöström Jerringpriset. Nu laddar simmaren inför VM med att ta emot Victoriastipendiet. - Det är jättekul att de valde mig bland alla duktiga idrottare, säger hon. Om tre veckor startar VM i ryska Kazan, årets stora mål för Sjöström.(TT)
Publicerad 13 juli 2015

Om tre veckor startar VM i ryska Kazan, årets stora mål för Sjöström. SM för lite mer än en vecka sedan, där hon tog sex guld, gav henne ett kvitto på att hon är på rätt väg, på väg mot nya mästerskapsframgångar.

Att åka till Öland mitt under uppladdningen och toppningen inför årets stora mästerskap, ta emot Victoriastipendiet och umgås med kungafamiljen en kväll - det stör inte det minsta.

””
””
Annons

Gruppen viktig

Förra årets framgångar med världsrekordet på 50 meter fjärilsim på SM, tre guld och fyra silver (två guld och två silver individuellt) i EM i Berlin samt två världsrekord och tre VM-guld i kortbana i Doha, är 21-åringens största hittills i karriären. Hon säger att framgångarna kommit för att hon blivit bättre på att träna, att hon vet när hon behöver vila och när hon behöver köra hårt på ett pass.

””
””

Unik omladdning

Hennes tränare Carl Jenner säger till TT att Sarah Sjöström har en unik förmåga att kunna ladda om snabbt mellan loppen under tävling.

””
””

Jenner tror att hennes förmåga sitter i huvudet, själv tror hon att det sitter i kroppen.

””

Målet: bli snabbare

Hon tror att hennes främsta egenskap är att "det går av sig själv". Framför allt gäller det fjärilsimmet, som hon har naturligt i sig.

””

VM är årets stora mål, OS i Rio de Janeiro nästa års mästerskap att sikta mot. Sarah Sjöström säger att hon har drömmar om framtiden, men att målen mest handlar om att bli bättre.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons