Västerås gick på knock mot Sandviken

Västerås gick på knock direkt i tungviktsmötet med Sandviken i SM-semifinalen i bandy. Mästarlaget Västerås utnyttjade hemmafavören maximalt och vann första matchen i bäst av fem med hela 11-3. Det var klasskillnad mellan de två senaste årens finallag.(TT)
Publicerad 3 mars 2016

Det var klasskillnad mellan de två senaste årens finallag. Västerås, som vann elitserien före SM-slutspelet, kom väl förberett till tungviktsmötet med Sandviken.

En effektiv defensiv, med utmärkte målvakten Andreas Bergwall längst bak, lade grunden. En minst lika effektiv offensiv gav utklassningssegern.

Linus Forslund gav Sandviken ledningen, men tre snabba mål i minut 30, 32 och 38 vände till hemmafördel. Och efter pausen handlade det mest om Västerås. Efter Sandvikens reducering till 3-5 tog dock Västerås timeout. Och den var vältajmad. Under den sista halvtimmen öste Västerås in sex mål.

Av hela åtta målskyttar i hemmalaget var målkungen Jonas Nilsson främst med ett hattrick.

Även i den andra semifinalen blev det klar hemmaseger. Villa Lidköping vann över Bollnäs med hela 8-1. Efter mål av David Karlsson och Martin Johansson i första halvlek lossnade det ordentligt i den andra. Bland annat gjorde Karlsson och Johansson varsitt mål till - och på sluttampen hann veteranen Magnus Muhrén, 41-årige tränaren som efter nyår klev in som spelare igen, med att göra två mål också.