Annons
Nyheter

Våldtäktsdömd fotbollsspelare krävs på pengar

Fotbollsspelaren som dömts till fängelse för våldtäkt mot barn får sparken från sin allsvenska klubb. - Vi kommer att kräva tillbaka den sign-on-bonus han har fått, säger en klubbföreträdare.(TT)
Publicerad 12 juni 2018

Den allsvenske fotbollsspelaren dömdes i fredags till fängelse i två år och åtta månader för våldtäkt mot barn vid två tillfällen, i september 2016 och i juni 2017. Nu kommer den allsvenska klubben med beskedet att han har fått sparken med omedelbar verkan.

Spelarens handlingar är inte förenliga med föreningens "värdegrund och de uppförandekrav som ställs på föreningens representanter", skriver föreningen i ett pressmeddelande. Klubben kommer även att kräva tillbaka den så kallade sign-on-bonusen som spelaren fick när han värvades.

””
Annons

Föreningen kommer även att ha "en dialog" med den klubb som spelaren värvades ifrån. Klubbföreträdaren vill dock inte kommentera om en juridisk process kommer att inledas mot spelarens tidigare klubb. Under rättegången i tingsrätten framkom det att den dåvarande klubben ska ha haft ett samtal med spelaren om att det är olämpligt att ha kontakt med minderåriga.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons