Annons
Nyheter

Våg av dödsfall inom amerikansk skolidrott

På tre veckor har tre highschool-spelare i amerikansk fotboll har avlidit på grund av skador som de har fått när de spelat. Enligt ett amerikanskt center för svåra idrottsskador (NCCSIR) passar de tragiska dödsfallen in i ett större mönster.(TT)
Publicerad 1 oktober 2015

På tre veckor har tre highschool-spelare i amerikansk fotboll har avlidit på grund av skador som de har fått när de spelat. Enligt ett amerikanskt center för svåra idrottsskador (NCCSIR) passar de tragiska dödsfallen in i ett större mönster.

De senaste 20 åren har 77 studenter avlidit av skador som de fått under matcher med highschool-lag. Dessutom har 172 highschool-spelare avlidit som en indirekt följd av spelande, exempelvis av värmeslag.

Annons

Det finns 1,1 miljoner spelare på highschoolnivå, så direktören för NCCSIR, Kristin Kucera, säger att dödsfall inte är vanligt.

””

Experterna vet inte varför dödsfall är vanligast på highschool-nivå, men tror att det kan handla om att de yngre använder äldre utrustning och hjälmar eller att yngre personers hjärnor är extra känsliga för smällar mot huvudet innan en tidigare hjärnskakning läkt ut.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons