Annons
Nyheter

Utvecklaren Grahm har fått nytändning

Erika Grahm har länge varit en av landslagsprofilerna i SDHL - men den här säsongen blir annorlunda. Hon är nyrekryterad som både verksamhetsutvecklare och stjärnspelare i Brynäs - och har dessutom försetts med ett uppdrag inom Svenska ishockeyförbundet.(TT)
Publicerad 8 september 2018

Efter 13 säsonger i Modo, varav de åtta senaste som lagkapten, har 27-åringen från Kramfors flyttat från Örnsköldsvik och inlett en nysatsning i Brynäs.

Landslagsforwarden har anställts som Gävleklubbens verksamhetsutvecklare för dam- och flicksektionen efter att förra säsongen ha elitsatsat på heltid inför OS i Pyeongchang.

Annons

Vardagarna fylls nu av kansliarbete - kvällarna och helgerna av ishockey.

””

TT: Ett steg för dig att avveckla din egen karriär?

””

"Lätt för folk att tycka"

Fler förbundsuppdrag väntar för Grahm den här säsongen. Tillsammans med SDHL:s kommersiella chef Angelica Lindeberg och Ulrika Wiklund, styrelseledamot hos SDHL-topplaget Linköping, ska hon vara med i Svenska ishockeyförbundets nytillsatta damutvecklingsgrupp på 14 personer.

””

"Då kommer jag lägga av"

Damkronornas nya assisterande lagkapten gjorde förra säsongen fem poäng på sex matcher i OS och 42 poäng på 36 matcher i SDHL:s grundserie.

Den här säsongen hoppas hon fortsätta poängproduktionen både i landslaget, under nya förbundskaptenen Ylva Martinsen, och i seriespelet, under tränaren Magnus Carlsson.

Brynäs har slagits ut i SM-kvartsfinal tre år i rad, i söndagens SDHL-premiär på hemmaplan väntar SDE, förra säsongens nästjumbo.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons