Uträknat Hammarby till semifinal

Ekonomin behöver räddas och styrelsen har avgått. Men i slutspelet fortsätter Hammarbys framgång. Efter 5-3 i femte och avgörande mötet med Sandviken är klubben vidare till semifinal.(TT)
Publicerad 2 mars 2019

Christoffer Edlunds straffmål gav hemmasupportrarna hopp om en fulländad vändning i kvartsfinalserien, efter att laget hade hämtat upp 0-2 till 2-2 i matcher.

Men fullträffen i 58:e minuten, Sandvikens 2-3-reducering i den femte kvartsfinalen, påverkade inte Hammarbys stabila spel på Göransson arena.

Två minuter senare satte gästernas Ilja Grachev 4-2 och när Robin Sundin drygt tio minuter senare ökade på till 5-2 blev avståndet för stort.

””

"Surt"

För Hammarby, som har haft en turbulent säsong med ekonomiska problem och en styrelse som avgått, fortsätter säsongen med en ny matchserie i semifinalen mot Västerås SK.

””

Det var även Hammarby som inledde bäst i den femte och avgörande kvartsfinalen. Tvåmålsskytten Robin Sundin satte 1-0 redan i sjunde minuten och efter Daniel Berlins kvittering var det Kalle Spjuths 2-1 och Christoffer Fagerströms 3-1 som lade grunden för segern.

Trendbrott

För Sandviken, som också dras med ekonomiska bekymmer, är säsongen är över - och dessutom är trenden med 24 raka semifinaler bruten.

””
””

Hammarbys semifinalserie mot Västerås SK inleds med en bortamatch på tisdag. I slutspelets andra semifinal möts Villa-Lidköping-Edsbyn, med första matchen på onsdag.