Annons
Nyheter

Uppvisning av Tekno Odin

Unionstravet är en kamp mellan Sverige och Norge som körts sedan 2005 i samband med V75. Svenskarna har dominerat stort men på lördagen var det norska kallblodet Tekno Odin som hade huvudrollen. Tekno Odin förbättrade världsrekordet över medeldistans till 1. 19,0.(TT)
Publicerad 1 oktober 2016

Världens bästa kallblod Järvsöfaks hade det tidigare rekordet med 1.20,1. Tekno Odin förbättrade tiden med 1,1 sekunder på den snabba Färjestadsbanan. Trots ett opassande inledningstempo.

Första 500 metrarna travades efter 1.13,0, den snabbaste öppningen någonsin. Torbjörn Jansson bakom Solör Stegg gjorde allt för att försvara ledningen mot Tekno Odin som tryckte på utvändigt. Efter drygt 600 meter kunde äntligen öystein Tjomsland överta ledningen.

””
Annons

Förstapriset var 300 000 kronor och den norska kallblodsstjärnan närmar sig 10 miljoner kronor i prispengar. På 102 starter har han tagit hela 63 segrar.

””

Svenske Solär Stegg fullföljde strålande till tredjepriset på 1.20,0, en tiondel under förra världsrekordet. Men utklassad av Tekno Odin med mer än 20 meter.

Västerbo Highflyer är en av många topphästar i Daniel Redéns träningsstall. Han vann Uno Sweds minneslopp (V75-3) efter ledning från start till mål, körd av Johan Untersteiner.

””

Trion Delicious US, Propulsion och Call Me Keeper är några av Redéns topphästar som kommer att tillbringa vintern i Paris. Allt med sikte på de stora travloppen på Vincennes. Det största är Prix dâ??Amerique söndag 28 januari.

V75-omgången innehöll än en gång flera favoriter och det blev ingen utdelning för fem rätt. Pengarna från den potten flyttas vidare till nästa omgång som körs på lördag i Skellefteå. Då kan en ensam vinnare bli runt 48 miljoner kronor rikare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons