Umeå IK kvar på nedflyttningsplats

Läget är fortsatt bekymmersamt för Umeå IK, både på och utanför planen. På lördagen föll laget hemma mot Kvarnsveden, 1-2, vilket var lagets åttonde förlust på 13 seriematcher. Och vid sidan av planen hotar ekonomisk ruin för den västerbottniska klubben, som vunnit sju damallsvenska guld på 2000-talet.(TT)
Publicerad 27 augusti 2016

Kvarnsvedens mål gjordes av Tiffany Weimer och Tabita Chawinga. Elin Bäckström reducerade på tilläggstid.

En hemmaspelare som trots allt hade något att glädja sig åt var Hanna Folkesson, som hoppade in i 84:e minuten och fick speltid i damallsvenskan för första gången sedan 2014. Den tidigare landslagsspelaren missade både EM 2013 och VM 2015 på grund av knäskador.

Sunnelaget Mallbacken förlorade på lördagen hemma mot Kristianstad, 0-1.

Med nio omgångar kvar av årets seriespel är Umeå under nedflyttningsstrecket, men på samma poäng som Mallbacken ovanför detsamma. Kvarnsveden gjorde i och med lördagens resultat ett litet ryck och är tre poäng före Umeå och Mallbacken.

Piteå är ny tabelltrea efter att ha vänt 0-1 till seger med 2-1 hemma mot Kif Örebro. Lena Blomkvist gjorde segermålet, fyra minuter in på tilläggstiden i den andra halvleken.