Två snabba mål gav tre Arsenal-poäng

Arsenal är fortfarande med i titelracet tack vare 2-0 på Bournemouth. Manchester United var på väg mot seger mot Chelsea men Diego Costa kvitterade på tilläggstid, 1-1. Efter fyra matcher utan seger och tre utan mål exploderade Arsenal borta mot Bournemouth, 2-0.(TT)
Publicerad 7 februari 2016

Efter fyra matcher utan seger och tre utan mål exploderade Arsenal borta mot Bournemouth, 2-0.

Två mål på lite mer än en minut gav tre poäng och tätkänning i Premier League-fotbollen.

Första målet, i den 23:e minuten, var resultatet av ett franskt-tyskt samarbete. Olivier Giroud nickade ned bollen till Mesut Özil som dunkade en halvvolley i nättaket bakom Bournemouths målvakt Artur Boruc. En minut senare skickade Aaron Ramsey i väg en djupledspassning till Alex Oxlade-Chamberlain som ur svår vinkel placerade bollen lågt invid bortre stolpen, 2-0.

Toppmöte väntar

Arsenal klev i och med trepoängaren upp jämsides med tabelltvåan Tottenham. De båda London-klubbarna är fem poäng bakom ligaledaren Leicester.

””

"Gick på instinkt"

I stormatchen på Stamford Bridge tog bortalaget Manchester United ledningen efter en timmes spel. Jesse Lingard tog emot ett inlägg med ryggen mot målet, vände kvickt och skickade upp bollen i krysset bakom Thibaut Courtois i Chelseas mål.

””

Målet kom strax efter att Chelseas mittback Kurt Zouma burits av planen med svåra smärtor i ena knäet.

Skadeavbrottet resulterade i sex tilläggsminuter. I den första av dem tog Chelsea vara på möjligheten som uppstod när United-inhopparen Memphis Depay vårdslöst gav bort bollen och sedan inte tog sitt defensiva ansvar på högerkanten.

Så småningom nådde bollen fram till Diego Costa som fick två chanser och rullade in kvitteringen.