Lundqvist tangerade Brodeurs rekord

New Jersey-legendaren Martin Brodeur fick sin staty avtäckt. Men när New Jersey senare på måndagen mötte New York Rangers stod en annan målvakt i centrum, Henrik Lundqvist. Rangers vann NHL-matchen med 2-1 och Lundqvist räddade 27 skott och utsågs till matchens bästa spelare.(TT)
Publicerad 9 februari 2016

Rangers vann NHL-matchen med 2-1 och Lundqvist räddade 27 skott och utsågs till matchens bästa spelare. Segern innebar också att Lundqvist tangerade Brodeurs rekord i antal segrar under sina elva första säsonger i NHL, 365 stycken.

””

Carl Hagelin gjorde mål när Pittsburgh besegrade Anaheim med 6-2. Lämpligt nog kom Hagelins första mål för nya laget mot hans gamla. Svensken gjorde 3-1 i slutet av första perioden.

””

Målet var hans femte för säsongen, de fyra första gjorde han med Anaheim. Han blev bortbytt den 16 januari och har nu spelat nio matcher med Pittsburgh och svarat för sex poäng.

Crosby visade klassen

Sidney Crosby visade återigen klassen med två mål och två assist. Pittsburghstjärnan hade en tung höst, men efter jul vände det. Han har gjort poäng i elva matcher i följd, 20 poäng totalt i de matcherna.

"Nu har hans spel nått en ny nivå, och det är konstant. De andra lagen har svårt att stoppa honom när han spelar med en sån passion och beslutsamhet", säger Pittsburgh-tränaren Mike Sullivan till klubbens webbplats.

Två assist av "Zäta"

Tre mål i sista perioden gav Detroit segern mot Florida med 3-0. I två av dem var Henrik Zetterberg inblandad i passningsarbetet. Floridas 43-årige veteran Jaromir Jagr blev poänglös i sin 1 600:e NHL-match.

Ottawa slog Tampa Bay med 5-1. Ottawas lagkapten Erik Karlsson blev poänglös men leder fortfarande assistligan med 48 assist.